Zumba, pilates, venyttely

Torstaisin alk. 12.1. Kokeilukerta 2€/tunti

Zumba ja venyttely ovat tauolla vähäisen kiinnostuksen takia. Jos kiinnostuit kuitenkin, ota yhteyttä kristiina.hukkanen at bastu.net! Ryhmä voidaan aloittaa uudelleen, jos tulijoita on.

  • Pilates to klo 11:00-11:55

 

2017pilates-01

 

Zumba

Zumba® on energinen ja vauhdikas fitness-tanssitunti latinalaisten rytmien ja kuumimpien hittien tahdissa. Tunnin ideana on liikunnan ilo ja liikkeiden monipuolisuus, ja samalla eri rytmien matka ympäri maailman.

Zumba-tunti on monipuolinen: tunnin aikana käydään eri tanssilajeista muodostettuja sarjoja ja muunnelllaan liikeistä myös fitnessosuuksia lihasten muokkaamiseen.

Välillä on myös ZumbaToning-osuus, joka on tanssillinen, kehoa muokkaava treeni.

Pilates

Monipuolinen Pilates-tunti sisältää harjotteita, jotka lisäävät kehon liikkuvuutta sekä vahvistavat mm. keskivartalon lihaksia:

Tunnilla tehdään kehoa vahvistavia, liikkuvuutta lisääviä harjoitteita hengitystekniikkaa apuna käyttäen. Pilates parantaa ryhtiä ja lisää kehon tasapainoa. Tunti lisää koordinaatiota, liikkuvuutta ja vahvistaa sekä kiinteyttää kehoa monipuolisesti.

Pilates-tunti sisältää kehonhallintatekniikkaa, joka vahvistaa syviä vatsalihaksiasi ja keskivartalon lihaksia tehokkaasti. Pilates kohentaa ja ylläpitää ryhtiä sekä pitää selän terveenä. Menetelmän avulla voi harjoittaa tasapainoisen ja vahvan lihaksiston sekä joustavat nivelet ja hyvän lihasvenyvyyden.

Pilates sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille.

 

Syvävenyttely/rentoutus

Tunti sisältää kehonhuoltoa ja syvävenyttelyä, joiden tarkoitus on lisätä kehon liikkuvuutta sekä estää jumittumista. Monipuolisessa venyttelyosuudessa käydään läpi koko kehon lihakset. Rentoutusosuudessa keskitytään kehon ja mielen rentoutukseen vaihtelevilla keinoilla:

Alkulämmittelyssä tehdään liikkuvuutta lisääviä liikkeitä ja sen jälkeen venytetään lihaksia eri tekniikoita käyttäen. Pitkät ja rauhalliset venytykset parantavat kehon liikkuvuutta ja vähentävät lihaskireyttä.

Tunnin loppuosassa on rentoutusosuus jota tehostetaan hengitystekniikalla sekä vaihtelevilla keinoilla.