fbpx

Tietopaketti tanssijalle

Tervetuloa seuraamme!

Alussa kaikki on varmasti uutta ja sekavaa, mutta älä huoli – tule rohkeasti mukaan ! Kysy neuvoa muilta tanssijoilta ja vanhemmilta, ihmettele ja ehdota – näin tullaan tutuiksi ja asiat selviävät.

Varusteet

Harjoituksiin kannattaa pukeutua joustaviin ja mukaviin vaatteisiin (farkut ei ole hyvä valinta). Alkuun pärjää hyvin vaikka jumppatossuilla. Kilpatanssipuolella katselmuksen lähestyessä voi alkaa harkitsemaan tanssikenkiä – viimeistään kilpailuihin lähdettäessä oikeat tanssikengät on hankittava. Tanssikenkiä saa helpoiten hankittua kisoista. Kun lähiseudulla on aluekisat, valtakunnalliset kisat GP:t tai SM-kisat, sieltä löytyy tarvikemyyjiä. Kysy valmentajaltasi!

Kilpatanssikisoissa vaatetus on tarkkaan säänneltyä: ohjeita löytyy kohdasta kilpailuasu, tarkemmin Suomen tanssiurheiluliiton sivuilta.

Yksityistunneille pukeudutaan siististi: pojille suorat housut tai tanssihousut ja kauluspaita tai siisti t-paita/pitkähihainen pusero, tytöille mieluiten hame/mekko.

Tärkein varuste tunneille on kuitenkin iloinen, ystävällinen ja reipas mieli – ja vesipullo täynnä raikasta vettä.

Tanssisalit

  • iso tanssisali (Paso)
  • pieni tanssisali (Doble).

Saliin saa tulla harjoittelemaan (vapaaharjoittelu) aina, kun se ei ole nimenomaisesti varattu ryhmille tai mm. leirejä varten. Jos salissa on yhtäaikaa yksityistunti (tai -tunteja), saa saliin tulla harjoittelemaan, mutta yksityistunnin pitäjän kanssa sovitaan musiikista.

Huom ! Jos vapaaharjoittelijoita salissa on useampi kuin yksi pari, on parien sovittava yhdessä musiikista.

Musiikki

Salista löytyy cd-soittimia, joita saa käyttää vapaasti harjoittelun aikana. Myös seuran yhteisiä cd-levyjä löytyy (tanssisalin pöydällä). Tabletti sisältää myös tanssimusiikkia. Sitäkin saa käyttää.

Kohtele levyjä varoen ja laita käyttämäsi cd-levyt takaisin oikeisiin (!) koteloihin. Näin harjoittelu sujuu kaikilta mukavammin.

Pukuhuoneet

  • poikien pukuhuone
  • tyttöjen pukuhuone.

Kilpaileminen

Jos/kun haluat lähteä kilpailemaan, löydät tietoa täältä: Kilpailemaan-opas

Seuravalmentajilta voit myös kysyä neuvoa, samoin tanssijoiden huoltojoukoilta, joita aulassa usein löytää.